Pinterest annoncering Den ultimative guide → Kom igang nu!

Loading...

Den første kode, der skal installeres på dit website er Pinterests basiskode. Dette er den primære kode for både at kunne opbygge målgrupper ud fra din websitetrafik og for at kunne få hændelseskoden til at fungere. Basiskoden finder du under “Annoncer” på din virksomhedsprofil, hvorefter du vælger “Konverteringer”. Her kan du bede Pinterest om at kreere dit Pinterest tag.

Installer herefter basiskoden i din hjemmesides header. På den måde kan du lave remarketing målgrupper på Pinterest ud fra alle dine sider på dit online page. Du kan anbringe basiskoden mellem taggene og i dit HTML dokument. Når basiskoden er implementeret i din hjemmesides header, kan du frit begynde at opsætte sporing på hændelser, der er vigtige for din forretning. Dette gøres ved hjælp af Pinterest Conversion Tag.

Der findes en lang række konverteringskoder, som du kan installere på dit web page. Hvis du eksempelvis vil spore transaktioner, installerer du blot hændelseskoden mellem taggene og på den side, der vises, når en kunde har gennemført et køb. En hændelseskode, der både sporer værdi, valuta og kvantitet ser således ud: Tabellen nedenfor viser de events, som du kan spore med Pinterest Conversion Tag. For at afsøge, hvorvidt dit Pinterest Tag er konfigureret rigtigt og returnerer de rette hændelsesdata, kan du med fordel hente Google Chrome udvidelsen ‘Pinterest Tag Helper’. Du kan hente udvidelsen via linket her.

Inden du påbegynder opsætningen af dine Pinterest annoncer, så er det en fordel at kortlægge, hvad din målsætning med annoncerne er. Pinterest giver dig i kampagneopbygningen fire forskellige valgmuligheder for dit kampagnemål. Hvis du eksempelvis vil bruge annoncerne til at skaffe flere køb på dit website, så er det en fordel at vælge det kampagnemål, der kommer tættest på denne konvertering. I dette tilfælde vil det være kampagnemålet “Trafik”. Hvis du derimod blot har en målsætning om at udbrede kendskabet til dit brand på Pinterest, vil det selvfølgelig være en fordel at bruge kampagnemålene, der opbygger bevidsthed hos din målgruppe. Under en nyoprettet annoncegruppe kan du målrette en bred målgruppe ud fra eksempelvis køn, alder og geografi.

See also  North America In App Advertising Market Size and Growth Report by

Annoncegruppens målgruppe giver dig også mulighed for at kombinere alder, køn og geografi med interesser. Du kan med fordel afkrydse emner, der er relateret til dit brand, så du billigere når ud til folk, som interagerer med pins, der minder om dit brands. Den sidste mulighed, som annoncegruppens målgruppeindstillinger giver dig, er udvælgelse af relevante personer ud fra Keywords. Denne funktion fungerer som en form for Pinterest SEO. Her udvælger du Keywords, som er relevante for lige netop din sponsorerede pin.

Loading...

Du kan samtidig eksludere søgeord, som du ikke vil have, at din annonce skal findes under. Besøgende, som gik til dit online page:Pinterest giver dig muligheden for at finde personer, der minder om en eksisterende målgruppe, du tidligere har oprettet. Det vil sige, at du med denne målgruppefunktion lader Pinterest finde personer, der minder mest om den kilde, du vælger – nøjagtig som vi kender det fra Facebooks Lookalike audiences. Hvis du eksempelvis har en målsætning om at skabe flere transaktioner via Pinterest, kan du først lave en Website målgruppe, hvor du tager udgangspunkt i personer, der har gennemført et køb. Herefter kan du oprette en målgruppe, hvor Pinterest finder personer, der minder om dine eksisterende kunder. Hvis du derimod ønsker at udbrede kendskabet til dit brand ved hjælp af eksempelvis en video, kan du med fordel kreere en bred målgruppe og annoncere videoen til disse.

Herefter kan du oprette en målgruppe, der har set et højt antal procent af videoen for herefter at oprette en målgruppe af personer, der ligner de personer, der har set den største andel af videoen. I det hele taget er mulighederne for at anvende avancerede målgrupper i din Pinterest annoncering rigtig gode. Ovenstående målgrupper kan nemlig også kombineres med andre kriterier, når de sættes ind i din annoncegruppe. I annoncegruppens trin 2 får du muligheden for at indsætte websitemålgrupper, engagementsmålgrupper, kundelistemålgrupper og lookalikemålgrupper. Herefter får du muligheden for at segmentere yderligere i dine målgrupper ved at anvende den brede målgruppes funktioner.

See also  A Study of Effect of Social Media on Buy. pdf Digital and Social Media Social Media

Det vil sige, at du kan vælge besøgende til dit web page de seneste 30 dage, men du kan samtidig vælge, at det kun skal være de kvinder, der har besøgt dit online page, som skal have den pågældende annonce. Når du har valgt din målgruppe, har du mulighed for at redigere placeringen af dine annoncer. Som udgangspunkt er standardindstillingen sat til funktionen “Alle”. Det er denne indstilling, som Pinterest anbefaler. Du kan også vælge at placere dine annoncer under kategorien “Gennemse”.

Med denne placering vil dine annoncer vises på modtagerens startfeed og som relaterede pins. Hvis du derimod vælger funktionen “Søg” vil dine sponsorerede pins fremgå i søgeresultaterne og som relaterede pins. Begge placeringer kræver noget af dit målgruppevalg. Hvis du eksempelvis kun vil køre annoncer via funktionen “Søg”, kræver det, at du sætter dig ind i, hvor relevante Keywords, du anvender. For at evaluere på dine Keywords, kan du hente søgeudtryksrapporter gennem Pinterests Ad Manager. Her kan du markere de annoncegrupper, som du vil hente rapporter for og vælge afsnittet “Søgeudtryk”, hvorefter du kan vælge “Eksportér”.

På den måde kan du bruge den tilgængelige data til at optimere på dine Keywords. Denne funktion er dog ikke tilgængelig for kampagnemålsltningen “Appinstallation”.

Loading...